Trafikkregler Spania

Alkohol

Maksimum tillatt promille er 0,05% som tilsvarer et konsum på ca. 1 standard drink på en time. Det anbefales alikevel å ikke drikke i det hele tatt dersom du skal kjøre.

Setebelter

Setebelter er påbudt for både passasjerer fremme og i baksetet av bilen. Små barn 0-3 år må sitte i baksetet i et fastspent barnesete. Barn under 12 år kan ikke sitte fremme i bilen.

Varselstrekant

Det er påbudt å ha to varselstrekanter i bilen. Dersom bilen stopper eller du havner i en trafikkulykke, skal du sette en trekant foran og en bak bilen.

Parkering

Parkering er forbudt dersom det er innenfor 7 meter ved et buss eller trikke-stopp. På en enveisgate har du lov å parkere ved fortauet hvor det er partall på hus. Dersom det er parkometer, bør du undersøke når du trenger å betale. Vanligvis trenger du bare og betale mellom 9.30 og 1400 og 1630 og 2000.

Handikap parkering

Du kan bruke ditt norske handikap kort og parkere hvor det er handikap skilt.

Horn

Det er ikke lov å fløyte med hornet mellom 2300 og 0600 når du kjører i tettbebyggede områder. Hornet må kun brukes i nødsituasjoner eller som en advarsel for å forhindre en kollisjon eller ulykke.

Bruk blinklys

Bruk blinklys, spesielt om du kjører på motorveien. Du kan få en bot dersom du ikke indikerer før du kjører forbi noen og dersom du ikke indikerer etter forbikjøringen når du skal tilbake i feltet.

Fartsgrenser

På motorveien – 120 km/t
I landsbyer – 50 km/t
Veier med to filer eller mer – 100 km/t
Alle andre veier – 90 km/t.

Mobiltelefon

Mobiltelefon er forbudt å bruke for dem som kjører, en bot vil bli utstedt på stedet om du blir tatt. Bruk kun handsfree om du skal snakke i mobiltelefonen.